• profiel
  • blog
  • product
  • aanpak
  • resultaat
  • contact

The school library rocks: living it, learning it, loving it

Vandaag bezocht ik de IASL2015 in het Mecc in Maastricht. Honderden Teacher Librarians en mediathecarissen uit 41 landen delen de komende dagen hun ervaringen en kennis met elkaar over allerlei aspecten rond schoolmediatheken. Via twitter @iasl2015 of #iasl2015 kunt u de highlights volgen.

Matthijs Leendertse opende vandaag. Hij nam ons mee naar de toekomst van het leren, waarin ICT en digitale informatie een steeds grotere rol spelen. Wat is het nieuwe leren, wat betekent dit voor leerlingen en studenten, en voor de docenten. Zijn docenten in staat om die rol te pakken en wie helpt hen daarbij?

IMG_3268 IMG_3271

Als het gaat om het antwoord op de vraag wie helpt de docent zijn rol te pakken in het vernieuwende onderwijs dan ziet Leendertse een rol voor de bibliotheek, de schoolbibliotheek, de mediatheek, de bibliotheek op school. Allemaal benamingen voor degene die als gids het informatielandschap betreedt en docenten en leerlingen helpt bij hun informatievraag.

Hij ziet ook een nieuwe minder bekende rol voor bibliotheken:

IMG_3272

Onafhankelijkheid, belangenloos en autonomie zijn essentieel als het gaat om het eigenaarschap. Bibliotheken zorgen dat data, in welke vorm dan ook, toegankelijk zijn en blijven. Leendertse ziet bibliotheken als superman, als hoeder van beschikbare en toegankelijke betrouwbare en pluriforme informatie voor iedereen.

IMG_3274

 

 

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.