• profiel
  • blog
  • product
  • aanpak
  • resultaat
  • contact

Marleen Wijnen start met Verdiepdingen

Onlangs ben ik gestart met de cursus Verdiepdingen van Coers Internet Trainingen. Een vervolg op de eerdere training 23 Dingen! Samen met informatieprofessionals uit de onderwijs-advieswereld duik ik dieper in verschillende toepassingen via internet, waaronder social media, content-curatie, copyright en creative commonds.

Het eerste verdiepding was twitter. Als ervaren twitteraar weet ik wat twitter me kan brengen. Op dit blog heb ik hierover al eerder geschreven, maar het fenomeen ‘lijsten’ kende ik nog niet. Ik zag het wel staan, maar wist niet precies wat de functie en vooral het voordeel was. Via tweetdeck maakte ik al kolommen op onderwerp en als ik een bepaalde conferentie waar ik niet bij kon zijn wilde volgen kwam er tijdelijk een extra kolom bij.  Maar met lijsten kan ik nu nog specifieker die gigantische berg van tweets filteren op wat van belang is voor mij. Bovendien laat ik me graag inspireren door lijsten van anderen. Dat brengt je op nieuwe ideeën. Een collega-cursist op het forum schrijft “het scheelt aanmerkelijk in ‘volg’-tijd”. Ook weet ik nu op welke plek het @-teken in een tweet het meest effectief is. Handig!

Zo zie je maar je blijft een leven lang leren. Op naar het volgende verdiepding, er volgen er nog negen…

Verdiepdingen

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.