• profiel
  • blog
  • product
  • aanpak
  • resultaat
  • contact

De Bibliotheek op school in Groningen : ’t is aal nog in aanbauw

De Bibliotheek Tweedaagse 2011 is achter de rug. Twee innoverende en inspirerende dagen in Groningen.  De Bibliotheek op school was sterk vertegenwoordigd.

Op het innovatieplein Onderwijs & Jeugd. Samen met het kernteam en de direct betrokken projectleiders van de verschillende onderdelen – biebsearch jr, de Bibliotheek op de basisschool van Kunst van Lezen, Mediawijsheid en Boek1boek –  spraken we met velen over de laatste stand van zaken en het plan van aanpak. In een oogopslag ziet u wat er allemaal staat te gebeuren. Wilt u nu al aan de slag dan is er een actielijst die u verder helpt.

In de parallelsessie Strategisch netwerken discussieerden directeuren en educatief specialisten van bibliotheken over de do’s en dont’s en werd het netwerken met de kinderen uit groep 7 en 8 uit Friesland de praktijk. Hun tips: meer strips, i-pads, zitzakken, computers en leesboeken en niet te ver fietsen!. Op de vraag wat kunnen wij voor jullie doen als het gaat om de bibliotheek op school antwoordde een meisje:  “Zorg ervoor dat onze bibliotheek niet sluit anders moet ik 15 kilometer fietsen”.

De minisessies op vrijdag werden druk bezocht. Kees Broekhof presenteerde de eerste resultaten van de monitor die nu nog  vooral op lezen is gericht, maar straks ook wordt verbreed naar mediawijsheid. Meten is weten. Aantonen dat lezen, plezier in lezen, werkt en een positief effect heeft op de ontwikkeling van onze kinderen is van belang.

Collectie, lezen en mediawijsheid zijn de pijlers van de Bibliotheek op school. De toegangspoort tot die pijlers is het digitaal portaal van de Bibliotheek op school, aansluitend op de landelijke digitale infrastructuur van de bibliotheken. In een tweede minisessie sprak Jan Klerk over die infrastructuur en hoe de Bibliotheek op school hierin terug komt.

Jan Mulder sloot op zijn geheel eigen wijze de #B2d11 af. Eindelijk weten we waarom Matthijs van Nieuwkerk tijdens de uitzending van DWDD ziek werd…


Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.